Βασικά Οικοδομικά Υλικά

Ασβεστοπολτός

Ο ασβεστοπολτός είναι κατάλληλος για οικοδομική χρήση με πολλαπλές εφαρμογές όπως:

  • Πάσης φύσεως κονιάματα δόμησης και επιχρισμάτων
  • Στα προϊόντα σκυροδέματος
  • Στους πλίνθους
  • Στα οικοδομικά στοιχεία
  • Στα υδροχρώματα

Αδρανή Υλικά

Τα αδρανή υλικά (άμμος, χαλίκι, γαρμπίλι  κλπ) είναι λατομικά προϊόντα τα οποία κατά την ανάμιξή τους με συγκολλητικές κονίες, όπως τσιμεντοκονία, ασβεστοκονία, άσφαλτο κ.α., δεν αντιδρούν χημικά μεταξύ τους,  χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστικό κλάδο, είτε αυτόνομα είτε ως βασικό συστατικό των περισσοτέρων δομικών υλικών όπως έτοιμο σκυρόδεμα, άσφαλτο-σκυροδεματα, κονιάματα κ.λ.π

Τσιμέντα

Το τσιμέντο είναι ένα υδραυλικό συνδετικό υλικό και βασικό συστατικό των σκυροδεμάτων και των κονιαμάτων. Λειτουργεί σαν ένα είδος κόλλας για να συνδέει μεταξύ τους την άμμο και τα χαλίκια. Η κύρια χρήση του τσιμέντου είναι στην αντίδραση μεταξύ αυτού και του νερού όπου σχηματίζει παχύρρευστο μείγματο οποίο σταδιακά στερεοποιείται μέσω αντιδράσεων και διεργασιών ενυδάτωσης.

Καρφιά

Το καρφί (η πρόκα) είναι ένα λεπτό και σκληρό αντικείμενο για τη μόνιμη συναρμολόγηση. Χρησιμοποιείται στην ξυλουργική, τη μηχανική και την κατασκευή, επίσης και στο σπίτι π.x. για την τοποθεσία κάδρων. Το καρφί εκμεταλλεύεται την τριβή ενός υλικού και χρησιμοποιείται ως σύνδεσμος. Μια εξέλιξη του καρφιού είναι η βίδα που έχει βόλτες.

Νάυλον

Από πολυαιθυλένιο και διατείθεται κυρίως σε άσπρο χρώμα. Κατά βάση  χρησιμοποιείται για κάθε κοινή οικοδομική εργασία, όπως σε τοιχεία και σε πλάκες τσιμέντου, ενώ συχνή είναι και η χρήση του ως διαχωριστική στρώση ή ακόμα και για φράγμα υδρατμών.

Σύρμα

Σύρματα διαφόρων τύπων για πολλές διαφορετικές εφαρμογές όπως : δέσιμο του σιδήρου στην κατασκευή οικοδομών , δεματοποίηση , στήριξη ξυλοτύπων-καλουπιών στην κατασκευή οικοδομών , πλέξη καλαμωτών ψαθών σκίασης, για δεσιές λεπτών υλικών κλπ

Σίδηρος Οπλισμού

Εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής, ολκιμότητας, ευκαμψίας και συγκολλησιμότητας, σύμφωνα με τους σύγχρονους απαιτητικούς αντισεισμικούς κανονισμούς του νέου Προτύπου ΕΛΟΤ 1421.

Πλέγματα

ΔΟΜΙΚΑ ΠΛΕΓΜΑΤΑ (κοινά) ορθογωνικής ή τετραγωνικής διατομής από χάλυβα οπλισμού κατηγορίας καθώς και πλέγματα υποστηλωμάτων-μανδύες που εκμεταλλεύονται όλα τα πλεονεκτήματα της βιομηχανικής ακρίβειας και τυποποίησης.

Χάρτινα Καλούπια

Χαρτοκολώνες και χάρτινα καλούπια για καλούπωμα, χαρτότυποι. Τα πλεονεκτήματα τους είναι οτι :

  • Παρέχουν οικονομία στα εργατικά & στο μπετόν
  • Είναι εύκολες στη μεταφορά & την τοποθέτηση
  • Αποφεύγεται η χρήση καρφιών & ο καθαρισμός ξύλων
  • Απορροφούν τέλεια την υγρασία από το μπετόν

Αποστάτες Οπλισμού

Χρησιμοποιούνται για να κρατούν τον σιδηρό οπλισμό στις κατασκευές, στη σωστή του θέση.Εξασφαλίζουν την απαραίτητη απόσταση του οπλισμού από τον ξυλότυπο, την τέλεια επικάλυψη του οπλισμού από το μπετόν, που σημαίνει σωστή στατική λειτουργία του οπλισμού και τέλεια συνεργασία. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και μεγεθών.

Πλαστικά Προφίλ Ξυλοτύπου

Διατίθονται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και διαστάσεις, για να δώσετε το σχήμα και τη μορφή που εσείς θέλετε, ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία.

Πλαστικές Σωλήνες Αποχέτευσης

Οι σωλήνες αποχέτευσης από PVC με εφαρμογές σε εγκαταστάσεις κτιριακής αποχέτευσης, βιομηχανικές εγκαταστάσεις απορροής λυμάτων, εγκαταστάσεις αποχέτευσης, δίκτυα εξαερισμού και υπόγεια δίκτυα διοχέτευσης καλωδίων. Ο τύπος αυτών των σωλήνων είναι κατάλληλος για αποχέτευση λυμάτων εντός και εκτός κτιριακών εγκαταστάσεων σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.